
براساس تحقیقات جدید امپریال کالج لندن، آشپزی با اجاق گاز برای سلامتی مضرتر از زندگی در یک شهر آلوده است.
به نقل از ایندیپندنت، دی اکسید نیتروژن ریهها را تحریک میکند و میتواند وارد جریان خون شده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و آلزایمر را افزایش دهد.
سرآشپزهای تلویزیونی اجاقهای گاز را به جایگزینهای برقی آن ترجیح میدهند اما دانشمندان میگویند که این گازها دی اکسید نیتروژن و ذرات معلق تولید میکنند و این سموم خطرناک در دودهای ناشی از ترافیک نیز یافت میشود.
کودکان و افراد مسن بیشترین آسیب پذیری را دارند و یک مطالعه نشان میدهد که اجاق گازها باعث آزاد شدن این سموم در هوای داخل خانه میشوند که سطح آن چندین برابر بیشتر از سطح آن در یک خیابان شلوغ شهری است.
براساس گزارشی از نیوساینتیست، کودکانی که با کوله پشتیهای مجهز به مانیتورهای رصد آلودگی هوا به مدرسه میرفتند مورد بررسی قرار گرفتهاند.
پروفسور فرانک کلی، از امپریال کالج لندن، میگوید: بسیاری از بچهها عصرها یعنی زمانی که یکی از والدین در حال آشپزی بوده است، بیشتر از راه مدرسه در معرض آلودگی قرار میگرفتند.
مطالعهای دیگر نشان داده است که از هر هشت مورد آسم دوران کودکی در ایالات متحده، یک مورد به دلیل استفاده از اجاق گاز ایجاد شده است.
پروفسور کلی، که در این تحقیقات دخالتی نداشته، میگوید که اجاقهای گاز منبع اصلی آلودگی هوای داخل خانه هستند و میتوانند باعث تشدید یا حتی ایجاد آسم و سایر بیماریها شوند.
او افزود: اگر یک خانواده کودک مبتلا به آسم داشته باشد، علائم کودک زمانی که اجاق گاز داشته باشند، بیشتر خواهد بود.
مطالعه دیگری نشان داده است که ساکنان جنوب کالیفرنیا که از اجاق گاز استفاده میکنند به طور معمول در معرض سطوحی از دی اکسید نیتروژن و فرمالدهید قرار میگیرند که از آستانه ایمنی که توسط مقامات ایالات متحده برای آلودگی فضای باز تعیین شده فراتر است.این مشکل در خانههای کوچکتری که تهویه مناسب ندارند، بدتر است.