دانشمندان ایتالیایی، یک بینی الکترونیکی ابداع کردهاند که میتواند سرطان پروستات را از بوی ادرار تشخیص دهد.
به نقل از نیو اطلس، تحقیقات جدید گروهی از دانشمندان ایتالیایی، آزمایشهای اولیه موفقیتآمیز یک بینی الکترونیکی را گزارش کرده که برای استشمام نشانگرهای زیستی سرطان پروستات در ادرار طراحی شده است. این فناوری بر مبنای تحقیقات پیشین این گروه است که نشان داده بود سگهای موادیاب آموزشدیده میتوانند سرطان پروستات را به دقت تشخیص دهند.
دانشمندان در چندین دهه اخیر مشاهده کردهاند که سگهای موادیاب میتوانند انواع مختلف سرطان را به طور موثر تشخیص دهند. این یافتهها متعاقبا از توسعه فناوری بینی الکترونیکی خبر دادند که حسگرهایی برای شناسایی ترکیبات آلی فرار مسئول بوها هستند.
این پژوهش جدید که به سرپرستی «جیانلوئیجی تاورنا»(Gianluigi Taverna)، پژوهشگر «دانشگاه هیومنیتاس»(Humanitas University) ایتالیا انجام شده، به طور ویژه به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا میتوان سگها را برای شناسایی سرطان پروستات با بوییدن ادرار بیمار آموزش داد. پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، نشان داد که سگها واقعا میتوانند سرطان پروستات را از بوی ادرار تشخیص دهند.
تاورنا توضیح داد: این کشف تأیید کرد که تومورهای پروستات، گروه خاصی از مواد آلی فرار را تولید میکنند که از نظر فنی به عنوان ترکیبات آلی فرار شناخته میشوند و سگ میتواند آنها را با دقت بالایی تشخیص دهد. ما تصمیم گرفتیم روی این توانایی تمرکز کنیم تا به توسعه یک دستگاه تشخیصی پیشرفته بپردازیم که میتواند بخشی از آزمایش بالینی روزمره باشد.
ادامه
مهر ۲۴, ۱۴۰۳
مهر ۲۴, ۱۴۰۳
مهر ۲۴, ۱۴۰۳