با اعلام احتمال پرتاب موشک توسط اوکراین در لهستان و کاهش نگرانیها در مورد درگیری روسیه و اوکراین، قیمت نفت امروز با کاهش روبرو شد.
به گزارش تجریش آنلاین و به نقل از رویترز، قیمت نفت روز با کاهش نگرانیها نسبت به تنشهای ژئوپلیتیکی کاهش یافت، در حالی که افزایش تعداد موارد کووید 19 در چین به نگرانیهای تقاضا در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان افزود.
بهای معاملات آتی نفت برنت در ساعت 0430 GMT، با 1.04 دلار یا 1.1 درصد کاهش به 91.82 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با 1.17 دلار یا 1.4 درصد کاهش، به 84.42 دلار در هر بشکه رسید.
با شروع مجدد حمل و نقل نفت روسیه از طریق خط لوله دروژبا به مجارستان روز چهارشنبه، برنت 1.1 درصد و WTI 1.5 درصد کاهش یافت.
تینا تنگ، تحلیلگر در CMC Markets خاطرنشان کرد: «پس از اینکه ناتو در مورد انفجار موشکی لهستان شفافسازی کرد، نفت خام کاهش یافت، در حالی که در بحبوحهی محدودیتهای مداوم چین برای کووید و چشماندازهای تاریک اقتصاد جهانی، تمرکز معاملهگران بر نگرانیهای تقاضا است..
لهستان و ائتلاف نظامی ناتو روز چهارشنبه اعلام کردند که موشکی که در داخل لهستان سقوط کرده است، به احتمال قوی توسط پدافند هوایی اوکراین شلیک شده است و نه از سوی روسیه، و این خبر باعث کاهش ترس از تشدید درگیری بین روسیه و اوکراین شد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA با تأکید بر کاهش نگرانیها در مورد ازدیاد درگیری بین دو کشور، اظهار داشت: «به نظر میرسد که ما شاهد تشدید تنش فوری از سوی روسها نیستیم و این امر به طور آزمایشی برخی از ریسکهای عرضه کوتاهمدت را از بین برده است.»
ریسکهای عرضه
وی افزود که جهتگیری قیمتها بعد از انتشار گزارش موجودی مختلط از سوی اداره اطلاعات انرژی، دچار مشکل شد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر نفت خام در ایالات متحده، بزرگترین مصرفکننده نفت جهان، با 5.4 میلیون بشکه کاهش در هفتهی منتهی به 11 نوامبر به 435.4 میلیون بشکه رسید که روند آن، بسیار تندتر از پیشبینی کاهش 440000 بشکهای در نظرسنجی رویترز بود. با این حال، موجودی بنزین و سوخت تقطیر هر دو بیش از حد انتظار افزایش یافت.
استفان اینس، شریک مدیریت دارایی SPI، با اشاره به اقدامات سختگیرانه چین برای مهار کووید ابراز داشت: نگرانیهای پایدار در مورد تقاضای ضعیف در چین نیز بازارها را ثابت نگه میدارد».
وی افزود: «با ادامهی افزایش موارد ابتلا به کووید در چین، به ویژه با حرکت به سمت فصل آنفولانزا، معاملهگران گزینهی کمی برای تنظیم مجدد موقعیتها خواهند داشت که منعکسکنندهی احتمال قرنطینههای بیشتر در مراکز پرجمعیت است که به تقاضای نفت به طور تصاعدی بیش از سایر بخشهای اقتصاد آسیب میزند.»کمیسیون ملی بهداشت چین روز پنجشنبه، ۲۳۲۷۶ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در روز را گزارش کرد.
گرچه تعداد موارد کووید در چین در مقایسه با سایر نقاط جهان کم است، اما این کشور قبل از گسترش بیشتر، سیاستهای سختگیرانهای را برای از بینبردن موارد حفظ میکند.
ادامه
مهر ۲۴, ۱۴۰۳