با وجود ادامهی فشار افزایش بیشتر نرخ بهره، دلار آمریکا نتوانست سود روز قبل خود را حفظ کند؛ اما ارز واحد، یورو در پرتو افزایش قیمت تولید آلمان، مثبت شد.
به گزارش تجریش آنلاین و به نقل از اینوسینگ، دلار آمریکا در اوایل معاملات روزانهی اروپا بخشی از رشدهای خود را پس داد، در حالی که یورو به دلیل افزایش قیمتهای تولیدکننده آلمان، روند صعودی گرفت.
در ساعت 03:05 به وقت شرقی (07:05 به وقت گرینویچ)، شاخص دلار آمریکا که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز دیگر دنبال میکند، 0.1 درصد کاهش یافت و به 112.823 رسید که این در واقع عقبنشینی بود که پس از افزایش یکشبه نزدیک به 1 درصدی با افزایش بازدهی خزانهداری ایالات متحده روی داد.
به طور گسترده انتظار میرود فدرال رزرو ایالات متحده به افزایش شدید نرخ بهره در نشست بعدی خود در اوایل نوامبر ادامه دهد، زیرا تلاش میکند تورم داغ را مهار کند.
رئیس فدرال رزرو شیکاگو، چارلز ایوانز، در سخنرانی روز چهارشنبه خود بر نیاز به اقدامات بیشتر تاکید، و بیان کرد: در یک کلام «ایجاد اطمینان از اینکه سیاست پولی برای مهار تورم به اندازهی کافی محدودکننده است!» و این چیزی است که در حال حاضر هدف ما را میسازد.
در آن سوی بازار، شاخص بازدهی خزانهداری 10 ساله ایالات متحده در اوایل روز پنجشنبه به 4.154 درصد افزایش یافت که بالاترین سطح از اواسط سال 2008 است، در حالی که بازدهی خزانهداری 2 ساله به بالاترین میزان در 15 سال گذشته یعنی 4.582 درصد رسید.
یورو/دلار (USD/JPY) تا 149.94، درست زیر سطح 150 و بالاترین سطح جفتارزها از آگوست 1990، تا سطح 149.94 صعود کرد، زیرا بازارها برای هرگونه نشانهای از مداخله در حالت آمادهباش بودند.
مقامات ژاپنی ماه گذشته در بازار ارز مداخله کردند تا ین را برای اولین بار از سال 1998 در حدود 145 خریداری کنند.
در واقع، یورو/ دلار (EUR/USD) پس از افزایش قیمتهای تولیدکننده آلمانی 2.3 درصد در ماه و با افزایش چشمگیر 45.8 درصد در سال، 0.2درصد افزایش یافت و به 0.9787 رسید، زیرا شرکتها دوباره افزایش شدید هزینههای انرژی خود را به خریداران منتقل کردند.
این اعداد نشاندهندهی فشار تورمی پایدار در مسیر اقتصادی است و علیرغم کندی آشکار اقتصاد منطقه یورو، بر فشار اعمالشده بر بانک مرکزی اروپا برای ادامهی افزایش نرخ بهره میافزاید.
بوشتجان واسل، عضو شورای حاکمیتی روز چهارشنبه در مصاحبهای اظهار داشت: بانک مرکزی اروپا باید هزینههای استقراض را تا 75 واحد در دو نشست بعدی خود در ماههای اکتبر و دسامبر افزایش دهد.
پوند/دلار (GBP/USD) 0.1 درصد افزایش یافت و به 1.1221 رسید و نتوانست از تورم بریتانیا که در سپتامبر به بالای 10درصد صعود کرده بود، حمایتی دریافت کند؛ البته دلیل این عدم موفقیت، ادامهی آشفتگی سیاسی این کشور با استعفای وزیر کشور سوئلا براورمن بود.
براورمن از رهبری نخستوزیر جدید لیز تراس انتقاد کرد و در پی برنامهی کاهش مالیات وی، عدم اطمینانی در مورد طول دوره تصدی جدید وی را رقم زد.
دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) با 0.1 درصد کاهش به 0.6264، و دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) با 0.1 درصد کاهش به 0.5661 رسید، در حالی که دلار آمریکا/ین ژاپن (USD/CNY) ثابت در 7.2285 معامله شد، و در واقع نزدیک به سطوحی بود که آخرین بار در طول بحران مالی 2008 مشاهده شده بود.
در کشور اژدها، بانک مرکزی چین پس از کاهش غیرمنتظره در ماه آگوست، در حالی که با کندشدن رشد اقتصادی و کاهش شدید یوان دست و پنجه نرم میکند، روز پنجشنبه دو نرخ کلیدی وامدهی را برای دومین ماه متوالی، بدون تغییر نگه داشت.
ادامه
شهریور ۲۴, ۱۴۰۳
شهریور ۲۴, ۱۴۰۳