قیمت طلا امروز به دلیل نگرانی از افزایش بیشتر نرخ بهره نتوانست از سطوح حمایتی کلیدی عبور کند. در بازار مس اما قیمتها 1 درصد افزایش یافت.
به گزارش تجریش آنلاین و به نقل از اینوستینگ، قیمت طلا روز دوشنبه افزایش یافت اما به دلیل ترس بازارها از افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در زیر سطوح حمایتی کلیدی حفظ شد؛ در حالی که بازارهای مس منتظر ارقام تولید سه ماهه برخی از بزرگترین معدنکاران جهان هستند که اواخر این هفته منتشر میشود.
قیمت شمش بدترین هفته خود را در دو ماه گذشته ثبت کرد؛ زیرا دادهها نشان میدهد که کاهش تورم در ایالات متحده احتمالاً بسیار بیشتر از آنچه در ابتدا انتظار میرفت، طول میکشد. این دادهها باعث افزایش انتظارات برای تشدید سیاستی بیشتر به منظور مهار تورم در جلسه فدرال رزرو در ماه نوامبر شد.
بازارها با احتمال تقریباً 100 درصدی قیمتگذاری میکنند که فدرال رزرو برای سومین ماه متوالی در نوامبر نرخ بهره را 0.75 واحد پایه افزایش دهد. این افزایش نرخ بهره ایالات متحده را در حدود 4 درصد قرار میدهد که بالاترین سطح از اواخر سال 2007 است.
هر اونس طلا با 0.1 درصد افزایش به 1646.02 دلار رسید، در حالی که معاملات آتی طلا تا ساعت 19:25 به وقت شرقی (23:25 به وقت گرینویچ) با 0.2 درصد افزایش به 1651.35 دلار در هر اونس رسید. هر دو ابزار در هفته قبل بیش از 3 درصد کاهش یافتند.
فلز زرد تحت فشار یک دلار قوی قرار گرفت، دلاری که در ماه اخیر، در اوج 20 سال گذشته بود. بازدهی خزانهداری ایالات متحده نیز در بالاترین سطح خود از زمان بحران مالی 2008 معامله شد.
شایان ذکر است که افزایش نرخ بهره در سال جاری به قیمت طلا ضربه زد و در عین حال به نفع دلار بود، زیرا هزینهی فرصت نگهداری طلا در کنار نرخهای وام افزایش یافت. این روند همچنین علیرغم بدترشدن چشمانداز اقتصاد جهانی، تا حد زیادی از جذابیت فلز زرد امن کاسته است.
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس در روز دوشنبه افزایش یافت، اما در بحبوحهی کندی فعالیت اقتصادی در سراسر جهان، نزدیک به پایینترین حد دو سال اخیر باقی ماند.
معاملات آتی مس با 0.5 درصد افزایش به 3.4220 دلار در هر پوند رسید. قیمت فلز قرمز هفته گذشته 1 درصد افزایش یافته بود که از ضعف دلار و نشانههایی از تشدید عرضه به دلیل تحریمها علیه روسیه سود میبرد.
اما این فلز و بسیاری از همتایان صنعتی آن ممکن است در ماههای آینده با بادهای مخالف جدیدی روبرو شوند. رئیس جمهور شی جین پینگ در بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین در روز یکشنبه اعلام کرد، چین، بزرگترین واردکننده فلزات در جهان، هیچ برنامهای برای کاهش سیاست زیانآور اقتصادی خود در برابر کووید صفر ندارد.
این سیاست باعث شد که فعالیت اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان در سال جاری متوقف شود و تمایل آن برای واردات کالا به شدت کاهش یابد.
تمرکز این هفته بر گزارشهای تولید سه ماهه سوم استخراجکنندگان بزرگ BHP Group و Rio Tinto برای مشاهدهی نشانههای بیشتر در مورد عرضه مس است. با توجه به اینکه صادرات چندین تولیدکننده روسی به دلیل تحریمهای ایالات متحده مسدود شده است، قیمتها
می توانند از کمبود عرضه بالقوه سود ببرند.
ادامه
شهریور ۱۰, ۱۴۰۳