
نویسنده کتاب «ناشر شدن؛ تاریخ شفاهی صنعت نشر» درباره هدفش از جمعآوری ۱۷ مصاحبه در این کتاب بیان کرد: چند موضوع مشخص را در مصاحبهها دنبال میکردم، یکی الگوی مدیریت خانوادگی در نشر همچنین تاریخچه حضور خوانساریها در بازار نشر که برایم مهم بود.
صادق وفایی در حاشیه سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران، در گفتوگو با هیچ یک درباره جدیدترین کتابش با عنوان «ناشر شدن؛ تاریخ شفاهی صنعت نشر» توضیح داد: نخستین گفتگو با اسماعیل دمیرچی پیشکسوت صنعت چاپ است که دی ماه ۱۳۹۰ این مصاحبه را گرفتم، مصاحبه بعدی با امیر حسینزادگان مدیر انتشارات ققنوس است که در سال ۱۳۹۵ این مصاحبه را گرفتم. تا آن سال نمیخواستم این مجموعه را جمع آوری کنم. از آن پس، با ناشران خصوصی مصاحبه کردم و هیچکدام دولتی نیستند. این کتاب در کتاب گفتوگو با ۱۷ ناشر است که هر کدام درباره نمایشگاههای بینالمللی مانند فرانکفورت که شرکت کردند توضیح دادند.
این نویسنده در ادامه معرفی افرادی که در این کتاب با آنها مصاحبه کرده است، گفت: در این کتاب با رضا هاشمینژاد مدیر نشر افق، علیرضا رئیس دانایی مدیر انتشارات نگاه که خودش ناشر کتاب است و به همین دلیل موافق نبود مصاحبهاش در کتاب منتشر شود و بعد از اصرار من قبول کرد؛ اسماعیل حسنزاده مدیر انتشارات کتاب و نشر پارسه که از مدیران جوان است، عبدالرحیم جعفری نوه مرحوم عبدالرحیم جعفری معروف مدیر نشر امیرکبیر و مدیر فعلی نشر فرهنگ نو، علی جعفریه مدیر نشر ثالث، ابوالفضل میرباقری انتشارات کتابسرای تندیس، محمدقاسم لیماصالح رامسری مدیر انتشارات معین، حسن کیائیان مدیر انتشارات چشمه و زندهیاد صادق سمیعی که متاسفانه فوت کرد و کتاب را ندید مدیر انتشارات کتابسرا، محسن طائب مدیر انتشارات پیدایش، فریده خلعتبری مدیر انتشارات شباویز، محمدرضا جعفری مدیر نشر نو، ناصر میرباقری مدیر انتشتارات کتاب گویا، مرتضی احمد آخوندی مدیر دارالکتاب اسلامیه، حسین حسینخوانی مدیر انتشارات آگاه و یک ناشر که با او مصاحبه کردم و یک سال ما را معطل ویرایش گذاشت و آخر هم گفت که مصاحبه را منتشر نکنید.
او افزود: قبل از این کتاب «نرمتر از بانگ پرها؛ تاریخ شفاهی دوبله ایران» را این ناشر از من چاپ کرده بود و و من را میشناسد، آن کتاب ۱۷ مصاحبه با گویندهها و دوبلرها بود، این نهمین کتاب من است.