
رییس پلیس راهور فراجا تاکید کرد: باید برای پلیس راهنمایی و رانندگی در تصمیمسازی حوزه شهرسازی و ایمنی به خصوص بخشی که با مسئله ترافیک ارتباط دارد حق رای دیده شود.
سردار تیمور حسینی روز جمعه در گفت و گو با هیچ یک اظهار کرد: پیگیری مجدانه در حال انجام است تا در بستر قوانین و مقررات پلیس راهنمایی و رانندگی در حوزه های تصمیم سازی حضور داشته باشد.
وی تصریح کرد: به عبارت دیگر پلیس به عنوان عضو اصلی و صاحب رای در حوزه تصمیمسازی مربوط به ایمنی و ترافیک کرسی داشته باشد که این بخش تصمیم ساز همان شورای عالی معماری و شهرسازی است.
رئیس پلیس راهور فراجا همچنین با تاکید بر لزوم کرسی و حق رای پلیس راهنمایی و رانندگی در کمیسیون ماده ۵ ، گفت: پلیس راهور در این حوزه که بیشتر جنبه استانی و بخشی دارد، حتما باید صاحب رای باشد.
سردار حسینی شورای عالی استاندارد را از دیگر بخش های لازم برای حضور پلیس و برخورداری از حق رای دانست و افزود: حداقل در بخش مربوط به خودرو و سایر موضوعاتی که به حوزه ترافیک مربوط می شود حق رای و کرسی پلیس لازم و ضروری است.
وی بار دیگر بر حضور رسمی و قانونی پلیس در این مجامع برای مدیریت ترافیک تاکید کرد و گفت: لازم است قوانین در این بخش اصلاح شود زیرا در حال حاضر پلیس صرفاً با تبعات تصمیماتی که در این مجاری قانونی گرفته می شود روبرو است و هیچ نقشی در آن ندارد.
رییس پلیس راهور فراجا تاکید کرد: ما از طریق دولت و قوه مقننه به دنبال این موضوع هستیم و در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز این مساله در حال پیگیری است که نقش و جایگاه قانونی برای پلیس در تصمیمسازی حوزه ترافیک دیده شود.
وی گفت: با توجه به نقش پلیس راهنمایی و رانندگی در حفظ نظم و امنیت ترافیکی شهرها، میتوان گفت که به طور مستقیم جایگاهی برای این نهاد به عنوان مجری مباحث ترافیکی و امنیتی در این حوزه دیده نشده است.
رئیس پلیس راهور تصریح کرد: هرچند قانون شهرسازی در ایران با هدف ایجاد شهرهایی با شبکه حمل و نقل ایمن و روان پیکر بندی شده اما این امر بدون حضور و نظر موثر پلیس راهنمایی و رانندگی امکانپذیر نیست، اما در برخی موضوعات مرتبط با قانون شهرسازی برای پلیس راهور جایگاهی ( غیر موثر) دیده شده است.
وی گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی نقش مهمی در اجرای قوانین و مقررات ترافیکی، مدیریت ترافیک و پیشگیری از تصادفات دارد، بنابراین این نهاد حتما باید در بحث طراحی معابر و فضاهای شهری دخیل و صاحب نظر باشد.
سردار حسینی افزود: قانون شهرسازی و طرحهای جامع و تفصیلی به تعیین کاربری اراضی، طراحی معابر، خیابانها، تقاطعها، پارکینگها و سایر زیرساختهای شهری میپردازد که هدف اصلی آن ایجاد شهری منظم و قابل سکونت است.
وی گفت: امروزه پرداختن به موضوعاتی از جمله تراکم فروشی، توسعه محدوده شهری بدون توجه به نقش پلیس ترسیم میشود که همین امر در آینده موجب بروز چالش هایی همچون ترافیک، کمبود پارکینگ، کیفیت نامناسب وسائل نقلیه، آلودگی هوا می شود که تبعات آن متوجه پلیس می شود.