
پختن غذای نذری در محرم که با عزاداری تلفیق شده و بخش جدایی ناپذیر از این سنت زیبای ایرانی – اسلامی است، آدابی دارد که هنگام اجرای آن باید رعایت شود. در این مطلب ما در مورد آن به شما خواهیم گفت.
گروه هیچ یک زندگی – غذای نذری در مراسم مختلف از جمله در محرم، ماه رمضان و دیگر ایام اسلامی، بخشی از فرهنگ اجتماعی ومذهبی کشور ماست. این سنت رایگان که از گذشته به یادگار مانده، با هدف ارادت به اهل بیت(ع) و نیز کمک به نیازمندان انجام میشود.
در این میان رعایت نکات بهداشتی، استفاده از مواد اولیه مرغوب، نحوه پخت غذای و همچنین توزیع عادلانه و منظم از جمله آدابی است که در تهیه و توزیع این اقدام اجتماعی و فرهنگی باید مراعات شود. ما در این مطلب جزئیات این آیین را برای شما خواهیم گفت.
آماده کردن مواد مورد نیاز در تهیه نذری
برای از بین بردن آلودگی برنج آن را چند مراحل مختلف بشویید.
گوشت معمولا مهمترین بخش نذری است آن را با آب سرد شسته و چربی آن را به طور کامل بگیرید.
نحوه نگهداری مواد اولیه تا روز پخت نذری
فراموش نکنید تا زمان پخت نذری گوشت را در دما و یخچال مناسب نگهداری کنید.
حبوبات مورد نیاز در تهیه نذری را از رطوبت و حشرات موذی دور نگهدارید.
حتی الامکان سبزیهایی که در تهیه غذای نذری مورد استفاده قرار میگیرد، برای طراوت، در روز پخت آماده شود.
چگونگی آماده کردن محل پخت
ظروف مورد نیاز در هنگام پخت نذری مانند دیگ و ابزارآلات آن از جمله ملاقه و کفگیر را با آب جوش یا مواد مجاز ضدعفونی کنید.
محل آشپزی از جمله کف و دیوار آشپزخانه هیات را تمیز نگهداشته و ضدعفونی کنید.
از ورود حیوانات به محل پخت غذایی نذری به طور جد جلوگیری کنید.
نحوه رعایت بهداشت فردی
از روپوش تمیز همراه با پیش بند آشپزی استفاده کنید.
استفاده از دستکش و ماسک تمیز در زمان پخت و بسته بندی الزامی است.
موها بوسیله کلاه آشپزی و یا روسری مناسب پوشانده شود.
در هر مرحله دستها به طور کامل شسته و ضدعفونی شود.
چگونگی توزیع بهداشتی نذری
از ظروف استاندارد و بهداشتی و همچنین دستکش هنگام توزیع استفاده شود.
برای حفظ کیفیت غذای نذری سریعا پس از پخت توزیع شود.