یک ادویه ساده که در آشپزخانه اکثر افراد پیدا میشود میتواند یک اثر ضد ویروسی قوی داشته باشد. محققان دریافتهاند که ترکیبات موجود در دانههای هل میتوانند سیستمهای تشخیص ویروس بدن را تحریک کنند و به طور بالقوه راه را برای درمانهای طبیعی سرماخوردگی و آنفلوانزا هموار کنند.
به گزارش هیچ یک _ اینترفرونهای نوع یک (IFN) پروتئینهایی هستند که هنگام حمله ویروسهایی مانند آنفلوانزا، مانند «اولین پاسخدهندگان» بدن عمل میکنند. پس از اتصال به گیرندههای روی سلولهای آلوده و غیرآلوده، آنها به سلولها سیگنال میدهند تا صدها ژن تحریکشده با اینترفرون (ISG) تولید کنند که باعث ایجاد حالت ضد ویروسی میشود و تکثیر ویروس را محدود میکند.
به نقل از نیواطلس، در یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه شینشو در ژاپن، عصارهای از دانه هل به دلیل توانایی آن در افزایش تولید اینترفرونهای نوع I و در نتیجه، عمل به عنوان یک عامل ضد ویروسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
تاکشی کاواهارا ، دانشیار دانشکده علوم و فناوری دانشگاه و یکی از نویسندگان مسئول، میگوید: ما از قبل از ظهور ویروس کرونای جدید، در حال تحقیق در مورد مواد غذایی بودیم که میتوانند از عفونتهای ویروسی در زندگی روزمره ما جلوگیری کنند. این بیماری همهگیر تمرکز جامعه را بر خواص ضد ویروسی مواد غذایی افزایش داده است که منجر به فرصتهای بیشتری برای ما جهت مشارکت در این تحقیق شده است.
محققان از سلولهای اپیتلیال ریه انسان استفاده کردند که دستگاه تنفسی را میپوشانند و به عنوان دفاعی در برابر عوامل بیماریزا و ذرات استنشاقی عمل میکنند. این سلولها معمولا به عنوان مدلهایی برای مطالعه ویروسهای تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده میشوند. این گروه عصاره آب گرم دانههای هل (CSWE) را تهیه کردند و اجزای شیمیایی آن را با استفاده از کروماتوگرافی گازی و مایع شناسایی کردند و تأیید کردند که عناصر شیمایی درون آن، دارای خواص ضد التهابی، آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی و مسکن است که در طب سنتی نیز استفاده میشود.
محققان سلولهای ریه را با عصاره آب گرم دانههای هل و ترکیب اصلی آن، مورد درمان قرار دادند، سپس آنها را در معرض مولکولهایی قرار دادند که دیانای و آرانای ویروسی را تقلید میکنند تا عفونت را شبیهسازی کنند. آنها دریافتند که عصاره آب گرم دانههای هل به طور قابل توجهی دو مولکول ضد ویروسی مهم را افزایش میدهد. همچنین به سلولها کمک میکند تا تکثیر ویروسی را مسدود کنند. این بدان معناست که عصاره آب گرم دانههای هل مسیرهای ایمنی متعددی را فعال میکند و نشان میدهد که میتواند به دفاع در برابر انواع مختلف ویروسها کمک کند. این ترکیب حتی بدون عفونت شبیهسازی شده نیز کار میکرد که نشان میدهد ممکن است به حفظ سلولها در حالت آمادگی خفیف کمک کند.
محدودیتهای این مطالعه شامل این واقعیت است که تمام آزمایشها در سلولهای آزمایشگاهی انجام شدهاند، نه روی حیوانات یا انسانها. همچنین، غلظتهای مورد استفاده ممکن است بسیار بالاتر از مقداری باشد که با خوردن یا نوشیدن هل به دست میآید. با این حال، اگر مطالعات آینده این اثرات را در انسان تایید کنند، عصاره هل ممکن است به عنوان یک تقویتکننده سیستم ایمنی طبیعی برای کمک به پیشگیری از عفونتهای ویروسی یا یک درمان حمایتی در کنار واکسنها یا داروهای ضد ویروسی توسعه یابد.
کاواهارا میگوید: هل از لحاظ تاریخی به عنوان ادویهای با خواص دارویی به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است، اما بر اساس این یافتهها، انتظار میرود که بتوان از آن به عنوان یک ماده ضد ویروسی برای جلوگیری از طیف وسیعی از عفونتهای ویروسی استفاده کرد. ما امیدواریم که این تحقیق دیدگاه جدیدی در مورد خواص ضد ویروسی مواد غذایی ارائه دهد و فرصتی برای تمرکز بر طیف وسیعتری از مواد غذایی ایجاد کند که میتوانند به جلوگیری از عفونتهای ویروسی در زندگی روزمره کمک کنند. با این حال، این تحقیقات در مراحل اولیه است و نباید آنها را به عنوان توصیه پزشکی در نظر گرفت. چای هل نیز به تنهایی جایگزین واکسنها یا داروهای ضد ویروسی نمیشود.