
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تاکید بر لزوم تصمیمگیریهای دشوار برای عبور از بحرانهای زیست محیطی این استان گفت: تصمیم سخت نیاز به آدمهای بزرگ دارد و باید با هم افزایی و تغییر مسیر سیاستگذاریها، وضعیت استان را تثبیت و بهبود ببخشیم.
داریوش گلعلیزاده روز چهارشنبه در گفتوگو با هیچ یک اظهار داشت: اگر قرار باشد همچنان در مسیر گذشته حرکت کنیم نه تنها مشکلی حل نخواهد شد، بلکه وضعیت موجود نیز تشدید میشود.
وی افزود: باید بپذیریم که استان اصفهان مجموعهای از چالشهای زیست محیطی را در خود جای داده و برای حل آنها نیازمند تغییر در برنامهها هستیم.
گلعلیزاده با اشاره به لزوم بازنگری در رویکردهای توسعهای افزود: در تلاشیم با همراهی دستگاههای مسوول، برنامه توسعه استان را با توجه به چالشهای محیط زیستی به گونه ای تدوین کنیم که دستکم عامل تشدید بحرانها نباشد و در گام بعد، شرایط تثبیت و سپس بهبود یابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان با اشاره به جایگاه ویژه این استان در سطح ملی خاطرنشان کرد: بخش بزرگی از صنایع کشور در اصفهان مستقر هستند و این استان به کل کشور خدمات میدهد؛ بنابراین باید متناسب با این کارکرد ملی، توجه ویژهای نیز به آن شود.
گلعلیزاده همچنین بر ضرورت هدفمند کردن مسوولیتهای اجتماعی صنایع در استان تاکید کرد و گفت: بخشی از اقدامات زیست محیطی در حال حاضر از طریق منابع مالی صنایع انجام میشود، اما این منابع باید در مسیر حل مشکلات واقعی و اولویتدار استان، از جمله مقابله با پدیده بیابانزایی، هدایت شود.
استان اصفهان طی سالهای اخیر با سه بحران زیست محیطی جدی مواجه بوده؛ فرونشست زمین که بر اثر برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی به مرحله بحرانی رسیده و خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی که به دلیل کاهش بارندگی، احداث غیر اصولی بندها، برداشتهای بیرویه در بالادست و نبود مدیریت یکپارچه، حیات رودخانه و تالاب گاوخونی را بهشدت تهدید کرده است.
همچنین آلودگی هوا که عمدتاً ناشی از تمرکز صنایع، ترافیک سنگین و شرایط خاص اکولوژیکی اصفهان است و حالا با خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی این شرایط تشدید شده است.
این سه بحران، تاثیرات متقابل و زنجیرهای بر اکوسیستم و زندگی مردم گذاشته و اصفهان را به یکی از کانونهای اصلی چالشهای زیست محیطی کشور تبدیل کرده است.