
پیش از این درباره مشکلات حضور در تورنمنت کافا برای وقفه بازیهای ملی ماه شهریور نوشته بودیم اما چالشهای حضور در تورنمنت کافا تنها به عدم برگزاری مسابقات در زمان بازیهای ملی فیفا و از دست رفتن دو فرصت خوب بازی تدارکاتی با تیمهای معتبر محدود نمیشود. از مسأله قدرت نهچندان بالای رقبای آسیایی و بیمعنا بودن برگزاری مسابقات تدارکاتی با تیمهای این قاره برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ که بگذریم، محل برگزاری رقابتهای کافا و تقابل با تیمهایی که در ردهبندی فیفا رتبه پایینتری از ایران دارند، میتواند بشدت برای تیم ملی در مسیر آمادهسازی برای جام جهانی ۲۰۲۶ آسیبزا باشد. معلوم نیست که پیروزی مقابل تیمهایی چون مالزی و افغانستان، چه دستاوردی برای فوتبال ایران در مسیر آمادهسازی جام جهانی خواهد داشت اما حتی فرصت دادن به بازیکنان لیگ برتر در لباس تیم ملی نیز، نمیتواند توجیه مناسبی برای حضور ایران در رقابتهای کافا باشد.
با توجه به برگزاری جام جهانی با ۴۸ تیم، ایران شانس بالایی برای حضور در سید دوم قرعهکشی جام جهانی دارد که این موضوع، شانس ایران برای رسیدن به یک قرعه مناسب و صعود به مرحله حذفی را افزایش خواهد داد اما حالا این مسأله نیز در معرض خطر قرار گرفته است. در آخرین ردهبندی فیفا، ایران نتوانست از فرصت مناسب برای عبور از ژاپن استفاده کند و با شکست مقابل قطر در رقابتهای مقدماتی جام جهانی، به رده بیستم ردهبندی سقوط کرد. در وقفه بازیهای ملی پیش رو، ژاپن و کره جنوبی به مصاف دو میزبان جام جهانی با ردهبندی بالاتر از خود یعنی مکزیک و امریکا خواهند رفت در صورتی که ایران حداقل در مرحله گروهی کافا، با تیمهای رده ۱۰۶، ۱۲۵ و ۱۶۱ دنیا دیدار میکند و حتی در صورت صعود به فینال مقابل ازبکستان، با تیم رده ۵۵ دیدار خواهد کرد. با یک نگاه میتوان به تفاوت رقبای ایران در مسابقات کافا و همچنین حریفان تدارکاتی سایر قدرتهای آسیایی در شهریورماه پی برد. این نکته را در نظر بگیرید که چنانچه این سه تیم در مسابقات دوستانه خود موفق باشند میتوانند تهدید جدی برای جایگاه ایران در ردهبندی فیفا پیش از قرعهکشی جام جهانی باشند. در حال حاضر مسابقات فوتبال منطقه شرق آسیا(تورنمنتی شبیه به کافا برای تیمهای شرق آسیا) با حضور چهار تیم ژاپن، کره جنوبی، چین و هنگ کنگ در حال برگزاری است و هر تیم قرار است با سه تیم دیگر مسابقه بدهد اما نتایج این مسابقات، روی ردهبندی تیمها در فیفا تأثیر دارد؛ البته با نصف امتیازات محاسبهشده برای یک بازی دوستانه معمولی، مشابه اتفاقی که در اولین بازی کافا برای ایران خواهد افتاد.
ریسک مصدومیت با چمن مصنوعی
با توجه به برگزاری مسابقات ایران در کشور تاجیکستان، ریسک مصدومیت برای بازیکنان تیم ملی نیز افزایش پیدا میکند. بازیهای ایران در این کشور روی زمین چمن مصنوعی برگزار میشود و همین مسأله میتواند منجر به مصدومیت بازیکنان کلیدی تیم ملی در سال منتهی به جام جهانی شود. علاوه بر ریسک بازی روی زمین چمن مصنوعی، فواصل بازیهای تیم ملی در کافا، سه روز است و انجام احتمالی چهار بازی در بازه زمانی ۱۱ روز میتواند منجر به مصدومیت بازیکنان تیم ملی گردد.