
باستانشناسان پس از 8 سال تحقیق، از کشف ۱۸ سازه شامل معابد آیینی و مجموعههای مسکونی و یک مرکز تجاری 3 هزار و پانصد ساله در پرو خبر دادند که جواهرات و مجسمههای زیادی در آن پیدا شده است.
این شهر با نام «پـنیکو» (Peñico)، بهعنوان یک مرکز تجاری کلیدی شناخته میشود که جوامع اولیه سواحل اقیانوس آرام را به مردمانی که در رشتهکوههای آند و حوضه آبریز آمازون زندگی میکردند، متصل میکرد.
پژوهشگران معتقدند این کشف، اطلاعات تازهای درباره سرنوشت کهنترین تمدن قاره آمریکا یعنی «کارال» با قدمتی حدود 5 هزار سال در اختیار آنها گذاشته است.
تمدن «کارال» واقع در درهای نزدیک به پـنیکو، دارای ۳۲ بنای مهم از جمله سازههای هرمیبزرگ، کشاورزی آبیاری شده پیشرفته و سکونتگاههای شهری بوده و باستانشناسان بر این باورند که این تمدن مستقل از دیگر تمدنهای اولیه مانند هند، مصر، سومر و چین و در انزوا تشکیل شده و ادامه حیات داده است.
تصاویر هوایی منتشر شده از این سایت، یک سازه دایرهایشکل در یک تراس روی دامنه یک تپه را در مرکز شهر نشان میدهد که بقایای ساختمانهای سنگی و گلی در اطراف آن دیده میشود.
باستانشناسان در ساختمانهای این محوطه، اشیای آیینی، مجسمههای سفالی از انسان و حیوان و جواهرات و گردنبندهایی ساخته شده از مهرهها و صدفهای دریایی کشف کردند.
دکتر «روت شیدی»، رهبر گروه باستانشناسیِ در حال تحقیق در پـنیکو، در اینباره میگوید:«این کشف برای درک آنچه که پس از تغییرات اقلیمیبر سر تمدن کارال آمده است، اهمیت دارد.» باستانشناسان معتقدند این شهر «یک مرکز ادغام اجتماعی» بوده و نقش مهمیدر حیات «کارال»، اولین تمدن آمریکای جنوبی و تجارت میان کوهستان و دریا داشته است.