
بهمن نامور مطلق با اشاره به واکنش مردم ایران در برابر حملات اخیر گفت: از درسهای بزرگ ۱۲ روز جنگ این بود که ما ایرانیان بسیار به یکدیگر نزدیکیم و سرشت ما در وحدت است، نه در شکاف و جدایی. مردمی که در سختترین شرایط ایستادند، نشان دادند مشکل درون نیست، بلکه دشمن بیرونی است و انسجام، طبیعت ملت ایران است.
بهمن نامور مطلق عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با هیچ یک ، گفت: در این جنگ ۱۲ روزه تجربه گرانقدری برای ایران زمین به دست آمد، مردم ما وقتی که پای میهن به میان کشیده شود همه انسجام دارند، همه با هم وحدت دارند و این وحدت، اتحاد شکوهمندی بود در مقابل همه متجاوزانی که دل بسته بودند شاید فشارهای زیادی که اکنون از نظر اقتصادی یا اجتماعی وجود دارد موجب شود مردم ما در خیابانها اعتراض کنند اما مردم ما نشان دادند که چه مردم با شعوری هستند و چقدر درسهای تاریخی را به خوبی فراگرفته اند.
رئیس سابق فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: مردم نشان دادند به درستی میشناسند که در چه زمانی میبایست انتقاد کنند و در چه زمانی باید منسجم باشند و اتفاقاً همین موضوع نشان دهنده این است که مشکل داخل ایران بسیار کم است و مشکل اساسا در خارج بوده، یعنی ما شاهد یک انسجام داخلی، یک وحدت ارزشمند بودیم. چند نفری هم اگر بیراهههایی را رفتند، اصلاً به حساب نیامدند.
مؤلف کتاب «نمادهای ایرانی» اضافه کرد: یکی از درسهای بزرگ این ۱۲ روز این بود که ما ایرانیان بسیار به یکدیگر نزدیکیم و اگر عدهای نخواهند میان ما جدایی و شکاف ایجاد کنند -تاسفانه بعضیها دائماً در فکر جدا کردن جامعه و ساختن محرم و نامحرم و خودی و غیر خودی هستند- طبیعت ما و سرشت ما ایرانیها در وحدت است.
نامور مطلق گفت: اگر به نقشه حملات رژیم اسرائیل نگاه کنید میبینید که این رژیم تقریبا همه مناطق ایران را مورد هجوم قرار داد، هرجا که میتوانست را بدون استثنا هدف قرار داد. از تهران و کرمانشاه که بیشترین ضربه را خوردند تا آذربایجان شرقی و غربی بسیار مورد حمله قرار گرفت، استانهای کردنشین، استانهای ترکنشین، استانهای فارسنشین و اقوام ایران برای دشمن تفاوتی ندارد.
پژوهشگر برجسته و اسطورهشناس افزود: برای ما هم اقوام ایران تفاوتی ندارند، همه با هم در انسجام بودند، عرب ها تفنگ به دست گرفتند، مراقب بودند، ترکها آمادهباش بودند، کردهای ما آمادهباش بودند، همه اقوام حتی بلوچها که میدانیم چقدر نقد به شیوههای مدیریت استانی دارند. مولوی عبدالحمید که در سخنانش مدیران را نقد میکند با انتشار پیامی تاریخی متجاوزین به خاک ایران را محکوم کرد و خواست همه مردم در مقابل این تجاوز با یکدیگر وحدت داشته باشند. پس مشکل ما اصلا داخلی نیست، اشتباه بوده است که ما صورت نگهبانان کشور را به طرف داخل چرخانده بودیم. این صورت باید دائما به طرف بیرون باشد زیرا طبیعت مردم ما طبیعت منسجمی است و امیدوارم که از این درس بزرگ استفاده و مراقبت کنیم و قدر این مردم را بدانیم.
وی ادامه داد: مردمی که در سختترین شرایط که نه پناهگاهی بود، نه تقریباً پدافندی بود، آمدند، ایستادند و از این کشور دفاع و با نیروهای انتظامی همراهی کردند. این یک موهبت بود که افرادی که میخواهند شکاف ایجاد کنند، دانسته یا ندانسته به این انسجام ضربه میزنند و به این وحدت خیانت میکنند و شاید عواقب خطرناکی را برای کشور ما در پی داشته باشند.
نامور مطلق گفت: مردم ما اکنون امتحانشان را پس دادهاند. مردم ما نشان دادند که در بزنگاهها چگونه بر اساس منافع ملی عمل میکنند، حالا نوبت دولت است ضمن اینکه باید از مردم قدردانی کند که البته بعضی از این دولتمردان این کار را کردند، باید بیایند و به این مردم برسند و سعی کنند صلح و امنیت را برای این مردم بیشتر کنند، اینگونه مردم باز پای این کشور میایستند زیرا این کشور، کشوری استثنایی است اما چشم طمع بعضی از کشورها نیز به طرف ما است. حرفهایی که موجب شکاف میشود به اندازه همین ریزپرندهها و پهپادهایی که نفوذیهای دشمن بر سر مردم میفرستادند، برای کشور خطرناک است و میباید با آن برخورد شود.
وی در پایان گفت: امیدوارم مسئولین این وضعیت را درک کنند، قدر مردم را بدانند، انسجام را بیشتر کنند و انشالله رفاه و امنیت نیز بیشتر باشد.
بهمن نامور مطلق، استاد دانشگاه شهید بهشتی و رئیس سابق فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، از پژوهشگران برجسته در حوزههای اسطورهشناسی، روایتشناسی و نقد ادبی است. وی با تألیف و ترجمه آثار متعدد، به ویژه در زمینههای «بینامتنیّت»، «بیشمتنیت» و «اسطورهشناسی»، سهم به سزایی در توسعه مطالعات میانرشتهای در ایران داشته است.
از جمله آثار مهم وی میتوان به «درآمدی بر اسطورهشناسی»، «بیشمتنیت»، «سفرنگاره»، «روشنک»، «دیرش روایی»، «ادبیات تطبیقی»، «بینامتنیّت: از ساختارگرایی تا پسامدرنیسم»، «تراروایت»، «درآمدی بر بینامتنیّت»، «اسطورهکاوی عشق در فرهنگ ایرانی»، «اسطورهشناسی نزد نورتروپ فرای»، «اسطورهشناسی نزد ماکس مولر»، «اسطورهشناسی نزد ژرژ دومزیل» و «اسطورهشناسی نزد جوزف کمبل» اشاره کرد.
این آثار، که در قالب کتابهای تخصصی منتشر شدهاند، به بررسی و تحلیل مفاهیم تازه پرداخته و به عنوان منابع معتبر در دانشگاهها و مراکز پژوهشی مورد استفاده قرار میگیرند.