
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به الگوگیری نهادها از سرعت خدمات رسانی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران گفت: باید حوزه های فرایند ترخیص کالا و تولید بازنگری شود تا تولیدکنندگان دغدغه ای جز تولید نداشته باشند.
سید روح الله لطیفی در گفتوگوی اختصاصی با هیچ یک _ با اشاره به ترخیص سریع کالاها از گمرکات که در ایام جنگ اخیر رخ داد، اظهار داشت: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم اسرائیل علیه ایران شاهد همراهی مردم و تولیدکنندگان و هماهنگی بخش دولتی و خصوصی در تسریع خدمات رسانی بودیم.
وی افزود: به خاطر توسعه روابط ایران با کشورهای همسایه، کوتاه سازی و چابک سازی فرایندها، واردات در این دوره بسیار روان شد و کالاهای اساسی و مواد اولیه به سرعت ترخیص و در اختیار واردکنندگان و تولیدکنندگان قرار می گرفت.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نیاز به تجارت روان در کشور داریم گفت: در واردات و صادرات اگر کالایی دارای استاندارد و کیفیت است باید به سرعت ترخیص شود به گونه ای که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه شاهد تسریع در ترخیص کالاها به خاطر ایمن سازی سرمایه های واردکنندگان و تامین کالاهای مورد نیاز مردم بودیم.
وی عنوان کرد: همدلی نهادهای دولتی باعث شد تا بخشی از کالاها با تصمیم های ارزی ترخیص شود در همین راستا بانک مرکزی یک میلیارد دلار برای کالاهای اساسی تخصیص داد و بدهی های خارجی پرداخت شد، ضمن اینکه مطالبه های واردکنندگان به سرعت مورد بررسی قرار گرفت.
لطیفی تاکید کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه باعث همدلی بیشتر بخش دولتی و خصوصی از جمله واردکنندگان و تولیدکنندگان شد به گونهای که کالاها و مواد اولیه به سرعت از گمرکات و بنادر به سمت کارخانجات ترخیص شد.
وی با اشاره به تعامل تجاری ایران با کشورهای همسایه داریم، افزود: تامین نیازهای اساسی کشور با تعامل دیپلماسی قابل جبران است و می بایست بیش از پیش تقویت شود.
کندی در ترخیص کالاها به دلیل وجود قوانین متعدد و موازی کاری
وی با عنوان اینکه واردکنندگان در ترخیص کالاها با قوانین متعدد و موازی کاری روبرو هستند گفت: این قوانین باعث می شود که از لحظه ثبت سفارش تا زمان کنترل اسناد و ترخیص کالاها شاهد کندی باشیم ضمن اینکه در شرایط تحریمی، مشکل ارزی نیز داریم.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: بر اساس قوانین در کنوانسیون های بین المللی کالاها و تجهیزاتی که دارای سلامت و کیفیت هستند به سرعت ترخیص می شوند؛ از آنجایی که ایران نیز عضو این کنوانسیون های بین المللی است، باید در جهت سرعت بخشی به ترخیص کالاها برنامه ریزی کند.
وی اضافه کرد: قوانین، استانداردها و شاخص های محیط زیستی و بهداشتی در ترخیص کالاها مشخص است از این رو با کاهش تعدد قوانین و موازی کاری ادارت باید گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی، نهاد حاکمیتی و مجری قوانین در این زمینه مدیریت کند تا با رفع موانع کندی ترخیص از بین برود.
لطیفی بر الگوگیری از سرعت بخشی خدمات رسانی پرداخت و گفت: در شرایط جنگی که کالاها نیاز به ترخیص داشتند به سرعت ترخیص شدند ضمن اینکه ما این تجربه را در ترخیص سریع واکسن ها، ماشین آلات و تجهیزات کرونا نیز داشتیم به گونه ای که کمتر از دقایقی، محصولات ترخیص می شدند.
وی بیان داشت: در دوره کنونی ما ارتباط خوبی با کشورهای همسایه داریم از این رو بود که نگران واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه نبودیم که باید بر آمیختگی اقتصادی کشورها را تقویت کنیم تا اراده دشمنان برای ضربه زدن به ما ضعیف شود.
حمایت از واحدهای تولیدی آسیب دیده
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه تولید در جنگ تحمیلی با قدرت ادامه داشت، گفت: با اینکه تعدادی از واحدهای تولیدی دچار آسیب و خسارت ناشی از جنگ شدند اما تولیدکنندگان با نگاه انسانی و وحدت آفرین همچنان در کنار مردم ایستادند تا کمبودی در بازار حس نشود.
وی خاطر نشان کرد: با اقدامات صورت گرفته، ذخایر استراتژیک کشور نه تنها مورد استفاده قرار نگرفت بلکه جهش قیمت در شبکه تولید و توزیع نیز به وجود نیامد.
لطیفی به حمایت های دولت از واحدهای آسیب دیده تاکید کرد و گفت: مصوبه هایی در شرایط جنگ توسط دولت در راستای حمایت از تولید و مردم صورت می گیرد که با همراهی دستگاه ها به مرحله اجرا می رسد در این زمینه نیاز داریم تا در قدم اول ارزیابی از خسارت ها صورت بگیرد.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: دولت با همکاری شرکتهای بیمهای می تواند بخشی از خسارت های وارد شده را تامین کند زیرساخت های آسیب دیده به سرعت ترمیم شود.