
شروع حرکت هیجانی دلار و نزدیک شدن به کانال 90 هزار تومان ; صعود قیمت تا کجا میتواند ادامه داشته باشد؟
با آغاز حمله رژیم صهیونیستی و تجاوز مستقیم به خاک ایران، فضای حاکم بر بازار ارز دگرگون شد. دلار که پیشتر در چارت ۴ ساعته در یک الگوی فشرده مثلثی و در محدوده رنج ۸۰ تا ۸۶ هزار تومان درجا میزد، ناگهان با یک شوک سیاسی-نظامی مواجه شد. این رویداد در حالی رقم خورد که بازار در انتظار یک محرک خارجی برای خروج از فاز بیتصمیمی بود. همزمان با بسته شدن بازار رسمی ارز، نرخ دلار در بازار آزاد بهصورت هیجانی تا محدوده ۹۴ هزار تومان پرتاب شد.
بازگشت موقت به تعادل، اما نه برای همیشه
پیشتر پیشبینی شده بود که سطح ۹۲ هزار تومان میتواند ناحیه عرضه سنگینی ایجاد کند و این سناریو بهخوبی محقق شد. حتی در روزهای تعطیل، قیمت با رسیدن به این سطح با عرضه روبهرو شد و واکنش فوری نشان داد. با بازگشایی بازار رسمی، نرخ به شکل قابل توجهی کاهش یافت و در حوالی ۸۴ هزار تومان ، جایی که آخرین معاملات پیش از بحران انجام شده بود ، بازگشایی شد. اما این تعادل دوام چندانی نداشت.
شکست میانگینها و الگوها، نشانه اوجگیری تازه؟
در ادامه و با عبور نرخ از سطح ۸۸ هزار تومان، چندین سطح تکنیکال مهم شکسته شد. میانگینهای متحرک ۲۴ و ۱۰۰ دورهای (به ترتیب معادل هفتگی و ماهانه) که در نقش مقاومت عمل میکردند، مغلوب قدرت تقاضا شدند. همچنین سقف الگوی مثلثی و مرز بالایی محدوده رنج نیز از میان رفت. این اتفاقات تکنیکال در کنار نگرانی از تداوم تنشها، گمانهزنیها درباره نقض آتشبس و افزایش تقاضای ارزی کسبوکارها، باعث استمرار رشد قیمت شدند.
بررسی تکنیکال: سیگنالهای صعودی اما اشباعشده
در نمای تکنیکال، اندیکاتور RSI از سطح ۸۰ عبور کرده و وارد ناحیه اشباع خرید شده؛ مکدی نیز به سقفهای قبلی خود بازگشته و در آستانه شکست آنها قرار دارد. این شرایط بیانگر قدرت روند صعودی است اما در عین حال هشدار از احتمال اصلاح کوتاهمدت را نیز به همراه دارد. در صورت ادامه هیجانات سیاسی و عدم بازگشت آرامش به بازار، رسیدن مجدد نرخ دلار به کانال ۹۰ هزار تومان کاملاً محتمل است. اما در صورت اصلاح، سطح ۸۴ هزار تومان – به عنوان سقف قبلی مثلث و ناحیه تراکم قیمتی ، میتواند بهعنوان حمایت اصلی عمل کرده و مانع ریزش بیشتر شود.