
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: سیستم حمل و نقل بخش کشاورزی باید در زنجیره تامین بازتعریف شود و اقدامات فوری برای توسعه آن در دستور کار قرار گیرد.
محمد علی رضایی در گفت و گو با هیچ یک با اشاره به اینکه در زمان بروز بحران از جمله جنگ سیستم حمل و نقل محصولات کشاورزی دچار مشکل می شود، افزود: فسادپذیری بالای محصولات کشاورزی، اهمیت پایداری سیستم حمل و نقل را در این بخش دوچندان می کند تا نه تنها کشاورزان زیان مالی نبینند، در شهرها نیز شاهد کمبود محصولات تازه و افزایش قیمت ها نباشیم.
وی با اشاره به کمبود نهادههای کشاورزی مانند کود و بذر که در جنگ اخیر منجر به توقف تولید در برخی از مزارع شد، ادامه داد: همچنین نبود بیمه کافی برای جبران خسارت های ناشی از جنگ از دیگر مشکلات این بخش است که باید برای رفع آن چاره اندیشی شود.
ضرورت راهاندازی سکوهای بومی برای عرضه محصولات کشاورزی
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران یکی از راهکارهای عرضه محصولات کشاورزی را استفاده از سکوهای اینترنتی دانست و گفت: فقدان پلتفرم بومی ۱۰ درصد اقتصاد کشور را تهدید میکند و لازم است برای حفظ کسب و کارها، پلتفرم بومی جایگزین نمونه های خارجی همچون اینستاگرام شود.
رضایی افزود: کسب و کارهای خرد، بهویژه فروشگاههای اینترنتی نقش مهمی در اقتصاد ایران ایفا میکنند. تخمین زده میشود که فروش محصولات در فضای اینستاگرام سهمی بین ۷ تا ۱۰ درصد نسبت به اقتصاد کشور داشته باشد که این عدد در تولید ناخالص داخلی (GDP) حدود ۲ درصد تأثیرگذار است.
وی با یادآوری اینکه نه تنها در شهرها، بلکه کشاورزان و تولیدکنندگان کوچک نیز از طریق سکوهایی چون اینستاگرام به طور مستقیم محصولات خود را عرضه می کنند، افزود: محدودیت هایی که در زمان جنگ ۱۲ روزه تحمیلی در حوزه اینترنت اعمال شد، این کسب و کارها را مختل کرد در حالی که در روسیه پلتفرم VK و در چین پلتفرم ویچت سکوی اصلی کسب و کارها به شمار می رود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت: اعمال محدودیت در اینترنت، مشکلاتی را برای بنگاه های صادراتی کوچک و متوسط که برای بازاریابی و ارتباط با مشتریان خارجی به ابزارهای بین المللی و پلتفرم های تجارت الکترونیک وابسته بودند، بوجود آورد.
رضایی افزود: باید چاره ای اندیشید تا ارتباطات این بنگاهها با مشتریان خارجی خود در شرایط بحران برقرار باشد تا بتوانند صادرات خود را ادامه دهند.
الزامات اقتصادی در دوره پساجنگ
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران دوره پس از جنگ را فرصتی است برای بازسازی اقتصاد و تقویت زیرساخت هایی که در برابر بحران های آینده مقاوم تر باشند برشمرد و گفت: دولت باید سیاست هایی را اجرا کند که هم مشکلات فعلی را حل کند و هم از انتقال بار مالی جنگ به بخش خصوصی جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات ارائه بسته های حمایتی مالیاتی و بیمهای است گفت: کسب و کارهای خرد و متوسط که در این مدت آسیب دیده اند، نیاز به معافیت های مالیاتی موقت و تخفیف در پرداخت حق بیمه دارند تا بتوانند دوباره فعالیت خود را از سر بگیرند.