
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در دولت چهاردهم با اقدامهایی مضاعف، صادرات نفت به مقدار قابلتوجهی افزایش و این فرآیند بدون کمترین اختلال ادامه یافته است.
حمید بورد، در نشست مشترک با مدیران ارشد نفتی جزیره خارگ با قدردانی از تلاشگران عملیاتی شرکت پایانههای نفتی ایران، متذکر شد که روند صادرات نفت بهصورت مطلوب در جریان است و تحولات منطقهای نمیتواند خللی در عزم و اراده کارکنان صنعت نفت برای عمل به وظایف محوله ایجاد کند.وی با اشاره به موقعیت کلیدی جزیره خارگ در فرآیند تولید و صادرات نفت، خاطرنشان کرد: خارگ حلقه نهایی زنجیره تولید نفت است و حاصل تلاش همه نیروهای صنعت نفت در این منطقه به بار مینشیند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: خارگ تنها یک پایانه صادراتی نیست، بلکه تسهیلات فرآورشی سه میدان بزرگ نفتی کشور یعنی ابوذر، فروزان و درود نیز در این منطقه انجام میشود که این مسئله اهمیت خارگ را دوچندان کرده است.بورد با اشاره به آمادگی کامل این مجموعه برای توسعه و نوسازی زیرساختها در خارگ گفت: از انجام تعمیرات اساسی تا پیشبرد پروژههای تحقیقاتی، همه امکانات برای افزایش ظرفیت در این منطقه بسیج شدهاند.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از معیشت مردم خارگ وابسته به صنعت نفت است و اگرچه این رابطه دوسویه بوده، اما خدمت مردم شریف و نجیب این منطقه به صنعت نفت و کشور، کمنظیر و ارزشمند است و این شرکت قدردان آنهاست، افزود: در حیطه مسئولیتهای اجتماعی، از تمام توان مجموعه برای خدمترسانی به مردم استفاده خواهیم کرد. در این رابطه، شرکت پایانههای نفتی ایران نیز توانسته با بهرهمندی از سازمانی مستقل در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، به صورت مقتدرانه در این حوزه ایفای نقش کند.
پایانههای نفتی پشتیبان استراتژیک اهداف ملی در حوزه انرژی
عباس اسدروز مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران نیز در این بازدید با تاکید بر موقعیت راهبردی جزیره خارگ در زنجیره صادرات نفت کشور، از آمادگی کامل این شرکت برای پشتیبانی از حداکثر صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: پایانههای نفتی ایران با توان تخصصی، زیرساختی و لجستیکی خود، نقش کانونی در تحقق اهداف کلان صنعت نفت ایفا میکنند.
وی افزود: پایانه خارگ به عنوان بزرگترین و مجهزترین پایانه صادرات نفت کشور، قلب تپنده صادرات نفت ایران محسوب میشود که بیش از ۹۰ درصد نفت صادراتی کشور از طریق این پایانه راهی بازارهای جهانی میشود.وی افزود: موقعیت ژئوپلیتیکی خارگ در خلیج فارس، نزدیکی به میادین عمده تولید نفت، عمق مناسب آب برای پهلوگیری نفتکشهای اقیانوسپیما و همچنین برخورداری از زیرساختهای پیشرفته ذخیرهسازی، بارگیری و صادرات، مزیتهایی هستند که پایانه خارگ را در منطقه بیرقیب کردهاند.
اسدروز با اشاره به آمادگی کامل عملیاتی در پایانههای نفتی ایران گفت: با وجود محدودیتها، پایانه خارگ با داشتن مخازن ذخیرهسازی، اسکله های صادراتی، سامانههای اندازهگیری دقیق، سیستمهای کنترلی هوشمند، توانایی پشتیبانی از بارگیری همزمان چند نفتکش را دارد که به معنای حفظ پایداری صادرات در شرایط مختلف است.
وی با اشاره به سایر حوزههای ماموریتی این شرکت اظهار کرد: پایانههای نفتی ایران افزون بر عملیات بارگیری، مسئولیتهایی چون نگهداری و تعمیرات اساسی تاسیسات، مدیریت محیط زیست و پدافند غیرعامل، خدمات بندری، ایمنی و آتشنشانی، تامین آب و انرژی و همچنین هماهنگی با شرکتهای تولیدکننده و نهادهای حاکمیتی را نیز بر عهده دارند.
به گفته اسدروز، اجرای طرحهای توسعهای از جمله افزایش ظرفیت ذخیرهسازی، نوسازی خطوط انتقال، ارتقاء اسکلهها و بهرهگیری از فناوریهای نوین، در دستور کار پایانه ها قرار دارد تا بتوان در تمامی سناریوهای صادرات نفت، چابک و پاسخگو عمل کرد.اسدروز با تاکید بر نقش راهبردی این شرکت در امنیت انرژی کشور افزود: پایانههای نفتی ایران در خط مقدم تحقق سیاستهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران قرار دارند و این آمادگی وجود دارد که در هر سطح از تقاضای بازار، با اتکا به تخصص نیروی انسانی و توان داخلی، عملیات صادرات بدون وقفه و با بالاترین استانداردهای ایمنی و کیفی انجام شود.
وی در پایان تصریح کرد: جزیره خارگ نهتنها یک پایانه عملیاتی، بلکه یک مرکز ملی استراتژیک در حوزه انرژی است که نقش آن در تابآوری صادرات نفت ایران حیاتی، غیرقابل جایگزین و در سطح منطقهای ممتاز است.جزیره خارگ به علت نزدیکی به مناطق نفتخیز، موقعیت خوب دریایی و عمق مناسب برای پهلوگیری نفتکش های عظیم، مناسب ترین مکان برای صدور و بارگیری نفت خام تشخیص داده شد و پس از عقد قرارداد با کنسرسیوم نفت، در سال ۱۳۳۷ نخستین اقدام ها پروژه ساخت اسکله های بارگیری و مخازن ذخیره سازی نفت خام در آن آغاز شد و نخستین قطره نفت خام در سال ۱۳۴۰ وارد این جزیره شد. پایانه نفتی خارگ تا سال ۱۳۷۸ توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اداره می شد.