
به گزارش هیچ یک، یک منبع آگاه گفت: این اقدام که برای اولینبار توسط رویترز گزارش شده است، نشان میدهد که چگونه کاهش تنشهای تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان، پس از مذاکرات هفته جاری در ژنو، تاثیر فوری بر فعالیتهای تجاری داشته است.
طبق گزارش ماه گذشته رویترز، شرکت خودروسازی «تسلا» پس از افزایش تعرفههای کالاهای چینی توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به ۱۴۵ درصد، برنامههای خود برای ارسال قطعات را به حالت تعلیق درآورد و این تعلیق، احتمالا برنامه این خودروساز آمریکایی برای شروع تولید انبوه مدلهای مورد انتظار را مختل خواهد کرد.
آتشبس تعرفه ای اعلامشده در روز دوشنبه (۱۲ مه) منجر به توافق آمریکا و چین برای لغو بخش عمدهای از تعرفهها و سایر اقدامات متقابل شد. این منبع آگاه اعلام کرد که با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن دولت ترامپ، وضعیت هنوز میتواند تغییر کند.
رویترز قبل از این، گزارش داده بود که «تسلا» قصد دارد تولید آزمایشی این دو مدل را در ماه اکتبر و تولید انبوه را در سال ۲۰۲۶ آغاز کند، به طوری که «سایبرکب» در تگزاس و «سمی» در نوادا تولید خواهد شد.
«تسلا» همچنین قصد دارد تولید «کامیونهای سمی» خود را در سال ۲۰۲۶ افزایش دهد و تحویل سفارشات معوقه به مشتریان از جمله «پپسیکو» را تسریع کند.
تعرفههای ترامپ که قرار بود تولید در آمریکا را تقویت کند، به متحد سیاسیاش، «ایلان ماسک»، مدیرعامل شرکت «تسلا»، آسیب رساند. او بارها حمایت خود را از تجارت آزاد و مخالفت خود را با تعرفهها ابراز کرده است.
«ماسک» ماه گذشته، در یک جلسه توجیهی درآمد سه ماهه اول به تحلیلگران گفت: او برای کاهش تعرفهها به ترامپ فشار آورده است اما در نهایت تصمیم با رئیس جمهور آمریکاست. «وایبهاو تانجا»، مدیر مالی «تسلا»، در همان جلسه گفت که تعرفهها به سرمایهگذاریهای ثابت نیز آسیب خواهد رساند زیرا «تسلا» مجبور است تجهیزات را از خارج از آمریکا، به ویژه از چین، برای گسترش خطوط تولید داخلی وارد کند.